Nieuws

Bevrijdingsfestival 2022 drukste editie ooit

Na twee edities die noodgedwongen moesten worden overgeslagen, had Assen afgelopen 5 mei een Bevrijdingsfestival Drenthe dat alle records wist te breken. Met 45.000 bezoekers was het festivalterrein aan de Baggelhuizerplas tjokvol.

Lees meer >

Assen viert Koningsdag als vanouds

Zo te zien liep half Assen op 27 april Koningsdag te vieren, want het kon weer en het mocht weer. Het is twee jaar lang niet zo druk geweest in de binnenstad.

Lees meer >

Voorjaarsmarkt tussen de buien door

De Voorjaarsmarkt die op 6 april in de Asser binnenstad werd gehouden, had het weer niet echt mee. Het bleek een gure dag te zijn die nog weinig met het voorjaar leek te hebben.

Lees meer >

Kenniscafé Assen op zoek naar de waarheid

Op 31 maart stond in een uitverkocht Kenniscafé de waarheid centraal. Wat is echt en wat is echt nep? Of heeft iedereen zijn eigen waarheid?

Lees meer >

Eindelijk weer de blues in Assen

Twee jaar geleden waren de laatste Asser Bluesdagen. Gelukkig was het dit jaar weer mogelijk en kon de 35ste editie doorgang vinden. Iedereen had er na twee jaar corona-ellende weer zin in …

Lees meer >

Expositie vijftig eieren op de Brink onthuld

Leerlingen van de Asser basisscholen en CS Vincent van Gogh beschilderden vijftig enorme paaseieren. Hun kunstwerken staan tot en met Pasen op de Brink.

Lees meer >

Ondernemersfonds in evaluatie positief gewaardeerd

B en W van Assen en Stichting Ondernemersfonds Assen tonen zich verheugd over de positieve waardering die het Ondernemersfonds in de stad krijgt. Vorig jaar heeft adviesbureau StadsKracht uit Tilburg de afgelopen vijf jaar OFA met alle betrokkenen geëvalueerd.

Lees meer >

OFA-Nieuwsbrief januari 2022 verschenen

De OFA Nieuwsbrief met o.a. een overzicht van het belangrijkste nieuws in het afgelopen jaar is verschenen.  

Lees meer >

Campis wil hedendaagse kunst een podium geven

Wat op 19 december jl. een feestje had moeten worden, draaide uit op een teleurstelling. Een nieuwe lockdown maakt het voorlopig onmogelijk dat Kunstpodium Campis aan de Kerkstraat zijn deuren opent. Hopelijk kan Assen binnenkort kennismaken met de opmerkelijke kunst van Lu Xinjian in Campis.

Lees meer >

Hans Mulder nieuw bestuurslid OFA

Per 1 januari 2022 is Hans Mulder benoemd als bestuurslid van de Stichting Ondernemersfonds Assen. In september volgt hij Astrid-Odile de Visser op die er dan haar maximale twee termijnen op heeft zitten.

Lees meer >