Nieuws

Succesvol nieuw seizoen Kenniscafé Assen

Na een start in coronatijd is het Kenniscafé in 2023 met een nieuw seizoen begonnen met twee uitverkochte avonden in Grandcafé ‘t Wapen.

Lees meer >

Noodweer deerde Bevrijdingsfestival niet

Ondanks dreigend noodweer had het Bevrijdingsfestival Drenthe bij de Baggelhuizerplas ook dit jaar niet over belangstelling te klagen. De organisatie schat dat er 5 mei rond de 40.000 bezoekers geweest zijn.

Lees meer >

De kou trotseren in Koningsnacht en op Koningsdag

Tijdens Koningsnacht was het kouder dan in de laatste oudejaarnacht. Niemand bleef thuis. Het gold ook voor Koningsdag. Het was in Assen drukker dan ooit.

Lees meer >

Drukbezochte ‘Somertijd’ in Jozefkerk

Kamerorkest Somer speelde in de Jozefkerk het programma ‘Somertijd’ met onder andere onbekend werk van de Asser componist Louis Henri Somer.

Lees meer >

OFA-Nieuwsbrief over 2022 verschenen

Jaarlijks verschijnt een OFA-Nieuwsbrief met een overzicht van het belangrijkste nieuws in het afgelopen jaar.

Lees meer >

Assen heeft eigen survivalbaan

Op zaterdag 11 februari opende wethouder Albert Smit de STARK-survivalbaan bij de Asserwijk.

Lees meer >

Asser Bluesnacht ouderwets gezellig

Voor de zesendertigste keer volgden honderden bluesliefhebbers dit jaar op de laatste zaterdag van januari de Bluesroute Assen als onderdeel van de Asser Bluesdagen.

Lees meer >

Vierde editie Middle East Film Festival

In het laatste januari-weekend was De Nieuwe Kolk drie dagen lang de thuishaven van het Film Festival of the Middle East.

Lees meer >

Winters schaatsen op het Koopmansplein

Na een coronadip van twee jaar kan Assen zich deze winter weer vijf weken lang op de gladde ijzers begeven. WintersAssen is op volle sterkte terug op het Koopmansplein.

Lees meer >

Campis sluit jaar af met bijzondere expositie

Met de expositie ‘Zonder titel’ laat Kunstpodium Campis de Assenaren tot begin januari genieten van het werk van 25 kunstenaars met een relatie tot de regio.

Lees meer >