Nieuws

Asser Bluesnacht ouderwets gezellig

Voor de zesendertigste keer volgden honderden bluesliefhebbers dit jaar op de laatste zaterdag van januari de Bluesroute Assen als onderdeel van de Asser Bluesdagen.

Lees meer >

Vierde editie Middle East Film Festival

In het laatste januari-weekend was De Nieuwe Kolk drie dagen lang de thuishaven van het Film Festival of the Middle East.

Lees meer >

Winters schaatsen op het Koopmansplein

Na een coronadip van twee jaar kan Assen zich deze winter weer vijf weken lang op de gladde ijzers begeven. WintersAssen is op volle sterkte terug op het Koopmansplein.

Lees meer >

Campis sluit jaar af met bijzondere expositie

Met de expositie ‘Zonder titel’ laat Kunstpodium Campis de Assenaren tot begin januari genieten van het werk van 25 kunstenaars met een relatie tot de regio.

Lees meer >

Sinterklaas na drie jaar groots onthaald

Het was zaterdag 12 november zo’n beetje drie jaar geleden dat Sinterklaas voor het laatst met zijn omvangrijke gezelschap via de Vaart aankwam in Assen.

Lees meer >

Catwalk-brunch bij 10 jaar De Nieuwe Kolk

Tweehonderd gasten namen plaats aan een immense catwalk en lieten zich een brunch goed smaken. Onder het eten werden ze vermaakt door acrobaten, dichters, zangers en muzikanten.

Lees meer >

4 mijl van Assen met deelnemersrecord

Met 1500 deelnemers was de 4 Mijl van Assen op zaterdag 17 september duidelijk een succes. Hetzelfde gold voor het gratis toegankelijke 4 Mijl Festival in het Anne Frank Park in Marsdijk.

Lees meer >

Interview met OFA-voorzitters in Asser Courant

In de Asser Courant van 13 september 2022 had Robbert Willemsen een interview met scheidend OFA-voorzitter Arie van der Spek en Hans de Willigen, de nieuwe voorzitter van het Ondernemersfonds.

Lees meer >

Vijftiende editie Kunst aan de Vaart

Gedeputeerde Nelleke Vedelaar opende de vijftiende editie van Kunst aan de Vaart door met haar armen het waterorgel van kunstenares Kitty Boon te bespelen.

Lees meer >

Preuvement terug op volle sterkte

De organisatie van het Preuvement hoopte dit jaar weer op 25.000 bezoekers en die hoop is vast en zeker uitgekomen. Het was drie dagen heel druk en heel gezellig in en rond de Gouverneurstuin in het laatste weekend van augustus.

Lees meer >