4 Mijl van Assen met ruim 1100 lopers

Op zaterdag 14 september had de tweede editie van de 4 Mijl van Assen meer dan 1100 deelnemers. Enkele honderden andere Assenaren vermaakten die zich  sportief op het festivalterrein in Marsdijk.

4 Mijl Festival - foto festivalplein - Paul Albronda

Op zaterdag 14 september had de tweede editie van de 4 Mijl van Assen meer dan 1100 deelnemers. Plus enkele honderden andere Assenaren die zich op deze prachtige septemberdag sportief vermaakten op het festivalterrein in Marsdijk.

Bij de mannen was het Niek Blikslager uit Groningen die in een tijd van 18:53 minuten de afstand van 6,44 kilometer als snelste wist af te leggen. Er waren hier 108 wedstrijddeelnemers. Bij de vrouwen was Marije Hulzebos uit Groningen met 24:37 minuten de snelste. Hier liepen 92 wedstrijdlopers mee. Het totale aantal deelnemers was ruim de helft meer dan vorig jaar bij de eerste 4 Mijl van Assen.

Op het festivalterrein in het Anne Frankpark lag die zaterdagmiddag de nadruk op sportiviteit en gezelligheid. De organisatoren hadden ingezet op elkaar ontmoeten en het publiek laten zien wat er wat in Assen te doen valt op het gebied van sport en beweging. Een deel van het park was ingericht als sportplein waar sportclubs de bezoekers konden laten zien wat zij voor hen in petto hadden. De activiteiten hadden over belangstelling niet te klagen.

De 4 Mijl van Assen kreeg bijdragen van onder andere Vaart in Assen, Mijn Buurt Assen en het Stimuleringsfonds Leefbaarheid Assen. Ook het Ondernemersfonds was een van de sponsoren.

 

(Tekening: IJsbrand Oost)
(Foto: Paul Abronda)