Asser binnenstad in nieuwe wintertooi

Deze winter heeft de Asser binnenstad nieuwe sfeerverlichting gekregen. Vaart in Assen bestelde nieuwe verlichting met o.a. grote verlichte objecten die vijf winters lang de stad gaan versieren.

sfeerverlichting_bal

Dit voorjaar liep het vijfjarige contract voor de sfeerverlichting van de Asser winkelstraten af. Binnenstadorganisatie Stichting Vaart in Assen startte daarom een traject om nieuwe sfeerverlichting in de stad te realiseren.
Ter voorbereiding gingen twee werkgroepen aan de slag waarin de ondernemers en de gemeente Assen waren vertegenwoordigd. Zoals bekend werken in de stichting Vaart in Assen de belangrijkste organisaties samen die in de Asser binnenstad actief zijn, namelijk MKB Retail, KHN Assen, TRP Assen, VVAC Vastgoed en de culturele instellingen in het centrum.

Sfeerverlichting in de wintermaanden zorgt voor extra gezelligheid en uitstraling in de winkelstraten. Deze elementen helpen hopelijk extra bezoekers naar de stad te trekken. Het nieuwe vijfjarige project kan daarmee bijdragen aan het versterken van de economische positie van de binnenstad.
Nieuwe elementen zijn levensgrote eyecatchers, onder andere op de plekken waar je de binnenstad binnenkomt. De verlichting blijft hangen en staan van november tot eind februari.

  • In totaal is met de nieuwe sfeerverlichting de komende vijf jaar een bedrag van in totaal 70.000 euro gemoeid. Ongeveer de helft ervan zijn eenmalige ontwerp- en productiekosten, de andere helft zijn de variabele kosten gedurende het hele project. Het Ondernemersfonds heeft een bedrag van 20.000 euro beschikbaar gesteld.

 

(Foto’s: Esther van Riezen)