Een nacht en een dag feest in Assen

Dit jaar was het tijdens de Koningsnacht en Koningsdag druk in het Asser centrum. Vele duizenden mensen kwamen vrijdagsavonds op de muziek af en slenterden zaterdags door de stad waar van alles te doen was.

koningsnacht24 (01)

Tijdens de Koningsnacht stonden de Markt en het Koopmansplein vol mensen die genoten van de muziek op de podia. Op de Markt speelde de band bekende nummers en de dj’s van ClubNU draaiden op het Koopmansplein. Nieuw was tijdens deze editie van de Koningsnacht het Terrassenfestival op de Brink waar live-acts allerlei soorten muziek speelden.
Tessa de Wilde, die ook dit jaar voor Vaart in Assen de Koningsnacht en de Koningsdag produceerde, is tevreden over het verloop van de afgelopen Koningsnacht: ‘De eerste editie van het terrassenfestival op de Brink was een groot succes. De terrassen zaten afgeladen vol, er was mooie muziek en er hing een gezellig sfeertje. Daarna ging het feest op de Markt en het Koopmansplein los. Er waren geen vervelende incidenten te melden en tot het eind toe hing er een prima sfeertje. Assen heeft duidelijk nog steeds zin in haar Koningsnachtfeest!’

Traditiegetrouw namen de volgende dag jong en oud op hun kleedjes de straten van de Asser binnenstad in beslag om al mogelijke spulletjes op de vrijmarkt te verkopen. De rest van de Assenaren doorkruiste de stad op zoek naar de beste koopjes. De organisatie schat dat er in totaal zo’n 50.000 mensen op deze Koningsdag het Asser centrum hebben bezocht.
Op het Koopmansplein, de Doevenkamp, de Brink, de Markt, het Ceresplein en in de Gouverneurstuin waren de hele dag activiteiten in het kader van sport, spel, kunst en cultuur. Er was livemuziek en waren optredens van dansscholen en muziekverenigingen. Er hing een gemoedelijk sfeer in de stad. Geholpen door het mooie weer ging de feest op Koningsdag langer door dan andere jaren.

  • Tessa de Wilde Entertainment & Producties ontving van het Ondernemersfonds Assen bijdragen van € 2500 en € 5000 voor de organisatie van Koningsnacht en Koningsdag uit het budget Stadsbreed.

 

Foto’s: Sem Croezen