De kou trotseren in Koningsnacht en op Koningsdag

Tijdens Koningsnacht was het kouder dan in de laatste oudejaarnacht. Niemand bleef thuis. Het gold ook voor Koningsdag. Het was in Assen drukker dan ooit.

koningsdag_2023_600

Er was gewaarschuwd om vanwege de kou voorzichtig te zijn met het drinken van alcohol, maar op de terrassen en rond de carrousels was van zulk bedachtzaam drankgebruik feitelijk niet veel te merken. Het was feest en de pleinen stonden vol. Xclusive speelde op de Markt, de band Toosst bij Hotel De Jonge en DJ Thyrza en haar ClubNu-collega’s draaiden op het Koopmansplein. Het bleef druk tot de laatste tonen en de laatste slok.

De volgende ochtend waren binnen de kortste keren alle plekken op de vrijmarkt in de binnenstad bezet met kleden vol spulletjes van voornamelijk jonge kooplui. Hoezo niet op een kleedje op de koude grond zitten bij deze lage temperaturen, waar de deskundigen tegen gewaarschuwd hadden … De straathandel was ook nu weer buitengewoon levendig en tal van kostbaarheden wisselden voor tenminste één jaar van eigenaar.

Koningsdag bracht een groot familiefeest op het Koopmansplein met de traditionele optredens van dansscholen en muziek van onder andere Jason Staal en de Mercurius Marching Showband. De Gouverneurstuin had zijn DIY Park met zelfgemaakte spullen, huisgemaakte hapjes en optredens op het open podium. Op de Markt had je de muziek en het theater van de Kunstbende.
Overal was het druk in de stad en niemand hoefde zich te vervelen op deze hartverwarmende Koningsdag.

  • De organisatie van Koningsnacht en Koningsdag was in handen van Tessa de Wilde Entertainment en Producties. Het Ondernemersfonds Assen stelde voor de Koningsnacht een financiële bijdrage van € 3630 beschikbaar en voor Koningsdag € 6050.

 

 

Openingsfoto: Esther van Riezen