Zonnige zesde 4 Mijl van Assen

Na twee verregende edities van de 4 Mijl van Assen was het dit jaar op 16 september een prachtige zaterdag. Niet alleen de 2200 lopers, maar ook alle andere bezoekers van het evenement genoten van het mooie weer.

4 mijl 2023

’s Middags om twee uur stonden maar liefst 1750 lopers aan de start bij de start van 4 Mijl op het Anne Frankplein in de wijk Marsdijk. Nog nooit heeft het evenement, dat dit jaar voor de zesde keer werd georganiseerd, zoveel deelnemers getrokken. Ook voor de Kidsrun kon eerder die dag met 450 deelnemers een nieuw record worden bijgeschreven.

De Assenaar Tom Hendrikse, die de 4 Mijl drie keer als snelste had afgelegd, moest wegens een blessure verstek laten gaan. Plaatsgenoot Olfert Molenhuis was dit jaar de snelste op de 4 Mijl met een tijd van 20:34 minuten. Als tweede en derde konden respectievelijk Kyle Herring en Tim Grelling worden genoteerd. Bij de vrouwen kwam Reinie Boven uit Finsterwolde na 24:10 minuten als eerste binnen.

Voor degenen die volgend jaar zelf mee willen doen, noteer alvast zaterdag 21 september 2024!

  • Traditiegetrouw was het Ondernemersfonds Assen een van de sponsoren van de 4 Mijl van Assen. Branche Sport en Branche Zorg keerden in totaal € 6000 toe uit budgetten Sport en Zorg.

 

Openingsfoto: Vereniging 4 Mijl Assen