Stadsloop 2018 geslaagd met meer dan 800 deelnemers

Opnieuw was de Asser Stadsloop een groot succes. Er deden dit jaar ruim 150 kinderen mee. Het vijf kilometerloop telde bijna 400 deelnemers en zo'n 230 dames en heren liepen de tien kilometer.

stadsloop18_groep

Opnieuw was de Asser Stadsloop een groot succes. Er deden dit jaar ruim 150 kinderen mee. Het vijf kilometerloop telde bijna 400 deelnemers en zo’n 230 dames en heren liepen de tien kilometer.

De meeste deelnemers aan de 2018-editie van de Asser stadsloop liepen hun rondjes niet om te winnen maar als persoonlijke prestatie. Een extra grote prestatie vanwege het warme drukkende weer. Met hun deelname aan de Stadsloop steunden de deelnemers de stichting Energy4All.

Bij de 10 kilometer was Olfert Molenhuis in 32.57 minuten winnaar van de Asser Stadsloop. Sariena Evertsz uit Delfzijl won in 42.42 minuten bij de vrouwen.
Op de vijf kilometer was Maarten Hindriks uit Groningen de snelste man, stadgenote Marije Hulzebos finishte daar als eerste vrouw.

 Het Ondernemersfonds Assen was ook dit jaar een van de organisaties die de Asser Stadsloop financieel steunden. Het doel van de organisatie is om haar activiteiten de komende jaren uit te laten groeien tot een topevenement voor de Asser binnenstad.

 Foto boven: Paul Meijer, foto sponsors: Stefan Zevenberg