Groep ondernemers met kritiek op OFA wil anoniem blijven

Het Dagblad van het Noorden schreef afgelopen zaterdag over een brief waarin een groepje ondernemers kritiek uitte over het functioneren van het Ondernemersfonds Assen.

 

Het Dagblad van het Noorden schreef afgelopen zaterdag over een brief waarin een groepje ondernemers kritiek uitte over het functioneren van het Ondernemersfonds Assen. De brief, die verstuurd werd door een advocatenkantoor, is niet gericht aan de Stichting Ondernemersfonds Assen, maar aan de Asser gemeenteraad die binnenkort over OFA gaat praten.

Zoals bekend is het Asser college begin deze maand met het voorstel gekomen om de komende jaren met het Ondernemersfonds door te gaan na een positieve evaluatie door de Asser ondernemers en met instemming van alle plaatselijke ondernemersorganisaties.

Samen om tafel
Tegenover het DvhN verklaarde OFA-voorzitter Arie van der Spek dat zijn stichting geen idee heeft wie achter de brief zit: ‘We weten niet van wie de kritiek komt en hoeveel ondernemers hierachter zitten.’
Van der Spek hoopt dat zijn stichting en de ondernemersverenigingen snel met de ondernemers in kwestie om tafel kunnen zitten om hun opmerkingen te bespreken. ’We staan altijd open voor verbeteringen,’ aldus de OFA-voorzitter in het Dagblad.

Anoniem blijven
In het DvhN van 19 maart kreeg de zaak een vervolg met een reactie van advocaat Pol van het advocatenkantoor dat de brief namens de anonieme groep verstuurde. Deze verklaarde dat de ondernemers  die hij vertegenwoordigt, zelf anoniem willen blijven: ‘Assen is een kleine stad en de meeste ondernemers kennen elkaar’.
DvhN-journalist Annique Oosting concludeerde in haar artikel: ‘De vraag is dan ook hoeveel waarde aan de brief moet worden gehecht. Wie voor openheid pleit maar zelfs de betrokkenen niet informeert over de kritiek en niet kenbaar maakt wie de groep is, is niet echt serieus te nemen.’

Kijk hier voor het volledige artikel in het DvhN van 15 april 2017 en hier voor het vervolgartikel in het DvhN van 19 april 2017.