Ridders op bezoek in Assen

Op zaterdag 19 oktober heette het Koopmansplein het 'Koopmansveld'. De jeugd van Assen kon er een dag lang terug naar de tijd van de ridders en de jonkvrouwen.

ridderflorian_groep

Op zaterdag 19 oktober heette het Koopmansplein het ‘Koopmansveld’. De jeugd van Assen kon er een dag lang terug naar de middeleeuwen, naar de tijd van de ridders en de jonkvrouwen.

Kunstplaza Schurer organiseerde voor de basisschoolgroepen tot en met groep 4 het Ridder Florian Festival. Centraal op het festival stonden de prentenboeken van Ridder Florian. Uiteraard waren ook Marjet Huiberts en Philip Hopman, schrijver en illustrator van de Ridder Florian-boeken, aanwezig op het ‘Koopmansveld’.

In het ridderdorp van de House of Wax was van alles spannends te beleven en theatergroep Heer Otto voerde voor een enthousiast publiek enkele keren de voorstelling Ridder Florian op.

Kunstplaza Schurer organiseerde het Ridder Florian Festival in samenwerking met Gottmer Uitgeverij. Het festival kreeg bijdragen van Vaart in Assen, Rabobank Assen, provincie Drenthe en Ondernemersfonds Assen.

(Foto: Johan Schurer)