‘Bij Nacht en Ontij’ zorgt al 25 jaar voor deining in Assen

Met een citytour door Assen en een groot jubileumconcert voor de fans op 12 oktober in Podium Zuidfhaege vierde Scheepskoor 'Bij Nacht en Ontij' zijn 25-jarig bestaan.

Scheepskoor Bij Nacht en Ontij - met OFA spandoek 4 - jubileumconcert 2019

Met een citytour door Assen en een groot jubileumconcert voor de fans op 12 oktober in Podium Zuidhaege vierde Scheepskoor ‘Bij Nacht en Ontij’ zijn 25-jarig bestaan.

Het koor is op in oktober 1994 opgericht ter gelegenheid van een personeelsfeestje bij de Heidemij. Aanvankelijk bestond het koortje dan ook uitsluitend uit Heidemij-personeel. Inmiddels zijn de directe banden met die organisatie verdwenen en bestaat de club uit 27 enthousiaste zangers. Er staan zo’n tachtig traditionele en minder traditionele scheepsliederen op het repertoire van ‘Bij Nacht en Ontij’. De afgelopen jaren heeft het koor 25 tot 30 keer per jaar opgetreden. De helft van de optredens was in verzorgingshuizen in Assen en omgeving.

Op zaterdag 5 oktober trok Bij Nacht en Ontij door Assen waarin op het Koopmansplein en in vijf wijkwinkelcentra opgetreden werd. De zaterdag daarop vond het jubileumconcert plaats in de theaterzaal van Podium Zuidhaege. Zo’n 160 belangstellenden kwamen op het feest ter gelegenheid van de 25ste verjaardag van het koor af.

De activiteiten rond het 25-jarig jubileum van ‘Bij nacht en ontij’ werden mogelijk gemaakt door bijdragen van het Prins Bernhard Cultuurfonds en Ondernemersfonds Assen.

(Foto: Ineke Heijting)