TT City Run met duizend deelnemers meer

Op het ‘heilige asfalt’ van de TT-baan begonnen op de eerste zaterdag van de TT-week zo’n drieduizend lopers aan de tweede TT City Run naar het centrum van Assen.

oplus_1048576

De TT City Run wordt georganiseerd door Stichting De Asser Stadsloop. Vorig jaar was het de eerste keer dat de Asser Stadsloop en de TT-Run samengevoegd werden tot één groot sportief evenement voor wedstrijdlopers en recreanten, voor oud en jong.
Vanaf de TT-baan liepen de deelnemers een parcours via het Asserbos naar het centrum van Assen waar op Torenlaan de eindstreep getrokken was. De wedstrijdafstand is 10 kilometer met daarnaast afstanden van 5,4 en 14,6 kilometer. Verder waren er een kidsrun voor de kleintjes en een collegerun voor de jongeren.
Dit jaar namen in totaal zo’n drieduizend mensen deel aan de TT City Run. Dit betekende meer dan duizend deelnemers meer dan vorig jaar. Volgend jaar rekent organisator Stichting De Asser Stadsloop op minstens zo’n grote groei.

Winnaar van de tweede TT City Run werd Wilfred van Holst uit De Kiel in een tijd van 32:32. Ruim een minuut later passeerde Vincent te Braake uit Winterswijk de finish. De Assenaar Ruben Zuidema werd derde in een tijd van 36:03. Na zes mannen arriveerde Anne-Juul Welsink uit Wageningen als eerste vrouw op de Torenlaan in een tijd van 38:42.

  • Naast subsidies van de gemeente en de provincie en bijdragen van sponsoren ontving Stichting De Asser Stadsloop € 3000 voor het evenement van het Ondernemersfonds Assen. (Hiervan kwam € 1000 uit het budget Sector Sport, € 1000 uit het budget Branche Zorg/Ondernemend Assen en € 1000 uit het budget Branche Onderwijs/Ondernemend Assen.)


Dit jaar loste het Ondernemersfonds Assen in de persoon van bestuurssecretaris Esther van Riezen het startschot van de TT City Run. (Foto: Marco Loman)