Ondernemersfondsen te gast in Assen

Behalve in Assen vind je ondernemersfondsen in tal van andere Nederlandse steden. Op 6 april waren ze te gast in Assen waar de Stichting Ondernemersfonds Assen de collega’s ontving in de Statenzaal van het Drents Museum.

ofa-bijeenkomst_statenzaal

 

Behalve in Assen vind je ondernemersfondsen in tal van andere Nederlandse steden. Af en toe komen vertegenwoordigers van deze fondsen bij elkaar om ervaringen uit te wisselen. Op 6 april waren ze te gast in Assen waar de Stichting Ondernemersfonds Assen de collega’s ontving in de Statenzaal van het Drents Museum.

Belangrijke constatering was dat alle fondsen een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van hun stad en van het ondernemersklimaat. Gezien de verschillen tussen de gemeenten zijn er ook grote verschillen in de hoogte van de budgetten waar de fondsen over kunnen beschikken. Deze lopen uiteen van 200 duizend euro tot ruim anderhalf miljoen per jaar.

Rol lokale ondernemers
Rond de manier waarop de verdeling van de middelen plaatsvindt, zijn de verschillen niet zo groot en zijn net als in Assen met name de lokale ondernemersverenigingen verantwoordelijk voor een juiste besteding van de aan hen toegekende bedragen. Ook kennen alle fondsen een budget voor bovenstedelijke projecten. Vaak gaat het hier om activiteiten en evenementen in de binnenstad.

Continuering OFA
De gasten toonden zich onder de indruk van hetgeen er in Assen in relatief korte tijd al met het Ondernemersfonds Assen bereikt is.
Tijdens de bijeenkomst kon wethouder Maurice Hoogeveen melden dat het Asser college van B en W met een voorstel aan de gemeenteraad komt om het OFA de komende jaren te continueren. De aanwezigen waardeerden de mededeling van de wethouder met een applaus.

 

foto: OFA-voorzitter Arie van der Spek ontvangt collega-ondernemersfondsen in Statenzaal Drents Museum
(foto Esther van Riezen)