Vijftiende editie Kunst aan de Vaart

Gedeputeerde Nelleke Vedelaar opende de vijftiende editie van Kunst aan de Vaart door met haar armen het waterorgel van kunstenares Kitty Boon te bespelen.

Kunst_adVaart_orgel_2022

Kitty Boon ontwierp een installatie met vijf fonteinen. Hoe hoger je je handen omhoog houdt, hoe hoger de fonteinen het water omhoog spuiten. Het orgel staat aan de kop van de Vaart. Elke dag mag je op gezette tijden het orgel komen bespelen. Zie het programma 2022 op www.kunstaandevaart.nl.

Kunst aan de Vaart wordt dit jaar voor de vijftiende keer door de enthousiaste vrijwilligers van de stichting georganiseerd. Na twee jaar corona vind je op 10 en 11 september als vanouds weer kunst in tientallen huizen en tuinen langs de Vaart. ‘We zijn blij elkaar weer te zien’, schrijft het bestuur van Kunst aan de Vaart in het voorwoord van het nieuwe magazine.

Dit jaar zijn er ook weer een aantal kunstwerken buiten langs de Vaart te zien, zoals in de editie van vorig jaar toen corona de kunst letterlijk op straat bracht. Het waterorgel van Kitty Boon is er een voorbeeld van, net als het enorme vrouwengezicht van Martina Hladlikova bij de sluis en de duiker van Gert Sennema die op het punt staat in de Vaart te duiken.

  • Kunst aan de Vaart wordt mogelijk gemaakt met subsidies van o.a. de gemeente Assen en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Ook deze editie was het Ondernemersfonds Assen weer een van de organisaties die de manifestatie financieel steunden. Het fonds stelde een bijdrage van 3000 euro beschikbaar.

(Openingsfoto: Esther van Riezen)

 

 

Van negentig kuub houtsnippers creëerde Martina Hladikova een metershoge vrouwenkop door de snippers met haar handen aan te drukken . (Foto: Bertus Boivin)