Asser Stadsloop met ruim 500 deelnemers

De 2022-editie van de traditionele Asser Stadsloop op zondagmiddag 12 juni had ruim 500 deelnemers. Naast de vijf en tien kilometer kon voor het eerst ook voor drie of vijftien kilometer worden gekozen.

asser_stadsloop_2022

Nadat de vorige editie vanwege corona drie keer moest worden uitgesteld en uiteindelijk pas in oktober vorig jaar doorgang kon vinden, kon dit jaar weer op de gebruikelijke zondag in juni op de Noordersingel gestart worden. Het feit dat er dit jaar minder deelnemers waren dan bij voorgaande edities, wijten de organisatoren aan het feit dat er op deze datum in de regio meer runs georganiseerd werden, zoals de Cascade-run in Hoogeveen.
De scholencompetitie voor kinderen tot dertien jaar telde deze keer maar liefst 150 deelnemers die de loop van één kilometer voltooiden. De overige 350 deelnemers aan de Stadsloop konden voor het eerst kiezen uit vier afstanden. De nieuwe afstand over drie kilometer telde maar weinig deelnemers, terwijl dertig mannen en tien vrouwen zich aan de vijftien kilometer waagden.

Verreweg de populairste afstand was de vijf kilometer met 88 vrouwelijke en 112 mannelijke deelnemers. Winnaar bij de mannen werd Rikjan Bathorn uit Assen met een tijd van 16:05 minuten. Bij de vrouwen won Fleur Baljet uit Meppel in 23:20.
Bij de tien kilometer was Jacob Heineman met zijn 34:39 minuten de snelste, bij de vrouwen was dat Olga Elling uit Vries in 45:16.

  • Het Ondernemersfonds Assen was ook deze editie weer een van de organisaties die de Asser Stadsloop financieel steunden. Het fonds stelde een bijdrage van 1500 euro beschikbaar.

(Openingsfoto: Stichting Asser Stadsloop)