Urban Run over het Messchenveld wegens succes geprolongeerd

Op 11 juni 2016 vond in Assen-Noord de tweede editie van de Urban Run plaats. Een loopevenement voor en door Assenaren die deelnemers onderweg verraste met hindernissen als kruipen door een rioolbuis, aan een katrol van de brug naar beneden vliegen en als finale baggeren door een diepe moddersloot.

Urban Run IMG_0175 low res

 

Op 11 juni 2016 vond in Assen-Noord de tweede editie van de Urban Run plaats. Een loopevenement voor en door Assenaren die deelnemers onderweg verraste met hindernissen als kruipen door een rioolbuis, aan een katrol van de brug naar beneden vliegen en als finale baggeren door een diepe moddersloot. Enkele honderden Assenaren namen deze sportieve uitdaging aan. Organisator Parkmanagement Assen-Noord kijkt tevreden op de tweede editie van de Urban Run terug.

 De Urban Run startte op het Achilles-terrein en eindigde daar na een vier of acht kilometer lange tocht ook weer. Net als vorig jaar hebben medewerkers van Defensie deze run uitgezet en begeleid. De dag vóór het evenement hebben ze het parcours eerst zelf uitgebreid getest.

In het Gezinsblad vertelde voorzitter Reint Schaafsma dat Parkmanagement Noord er bewust voor kiest om van de Urban Run geen wedstrijd te maken: ‘De insteek is dat het evenement voor iedereen toegankelijk is. We houden het inschrijfgeld laag, vijf euro, en daarvoor krijgen de deelnemers een T-shirt en een flesje sportdrank bij de finish. Zouden we er een wedstrijd van maken, dan kan de Urban Run uitgroeien tot een evenement met een paar duizend deelnemers, maar daar kiezen we bewust niet voor. Daar komen ook allerlei hardloopclubjes van buiten de regio op af. De Urban Run is een evenement van en voor de Assenaren en dat willen we beslist zo houden.’

Parkmanagement Assen-Noord organiseert de Urban Run in samenwerking met het ministerie van Defensie. Het evenement wordt o.a. mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Ondernemersfonds Assen. Defensie stelt een deel van haar budget in het fonds voor het organiseren van deze activiteit beschikbaar.

foto: Maurice Vos