Eindelijk weer de blues in Assen

Twee jaar geleden waren de laatste Asser Bluesdagen. Gelukkig was het dit jaar weer mogelijk en kon de 35ste editie doorgang vinden. Iedereen had er na twee jaar corona-ellende weer zin in ...

bluesdagen_sean

Normaal gesproken worden de Asser Bluesdagen eind januari georganiseerd. Na het eind van de laatste lockdown vorige maand koos de Bluesstichting Assen voor het laatste weekend van maart om deze Asser traditie zo snel mogelijk voort te zetten.

Op maar liefst 36 locaties in de stad konden bluesliefhebbers genieten van bluesmuziek in alle soorten en maten. Na de opening van de Bluesdagen op vrijdag in Hotel De Jonge begon de zaterdag met lunchconcerten en de Blues Instore in een aantal Asser winkels. Er speelden straatorkesten in de binnenstad en was er ’s middags voor het eerst Early Blues in een aantal horecabedrijven, wat dankzij het stralende terrasweer meteen een succes werd. Daarna volgde het inmiddels traditionele Bluesdiner in verschillende restaurants.
Vanaf ’s avonds negen uur ging de traditionele Bluesroute van start met live-muziek in twaalf cafés in de binnenstad. Het was weer druk en gezellig als altijd, concludeerden de diehards tijdens de traditionele Afterblues in Café De Witte Bal met de Engelse bluesgitarist Connor Selby.

  • Ondernemersfonds Assen stelde voor de 2022-editie van de Asser Bluesdagen een bedrag van € 2000 beschikbaar.

Openingsfoto: De Engelse bluesgitarist Sean Webster had het druk tijdens de Bluesdagen. ’s middags speelde hij in De Koppelpaarden, ’s avonds tijdens de Bluesroute in De Bakker en de Schenker aan de Brink.

 

Foto’s: Bluesstichting Assen