Asser Stadsloop na ruim twee jaar terug

De meer dan 1000 deelnemers aan de Asser Stadsloop hadden er na ruim twee jaar wachten en na het evenement vier keer in de agenda te hebben genoteerd op zondag 17 oktober weer echt zin in...

stadsloop_2021

Vanwege de coronacrisis kwam er van de geplande datum voor het grootste Asser hardloopevenement op 7 juni 2020 niets terecht. Ook een uitstel naar 23 augustus 2020 mocht niet baten, waarna de poging om het evenement op 6 juni dit jaar te organiseren vervolgens opnieuw op niets uit liep vanwege het evenementenverbod. Maar op zondag 17 oktober mocht Stichting Asser Stadsloop na drie valse starts haar evenement eindelijk op de kalender zetten.
Op deze gedenkwaardige zondag kon het recordaantal van zo’n 1000 deelnemers van start voor één of twee rondjes vanaf de Noordersingel door binnenstad en Asserbos.

Olfert Molenhuis uit Assen deed precies 32:00 minuten over zijn tien kilometer en werd daarmee de winnaar van de Asser Stadsloop 2021. Op de finishlijn bij Hotel De Jonge was hij zeven seconden sneller dan Jan Stuurma. Derde bij de tien kilometer met een tijd van 34:32 minuten werd Arnold Modderman. Bij de vrouwen was Janien Lubben met een tijd van 37:50 de snelste op haar tien kilometer.
De vijf kilometer werd bij de mannen gewonnen door Yohans Kifle en Marrijtje Molenhuis was de eerste bij de vrouwen.

  • Het Ondernemersfonds Assen was ook deze editie weer een van de organisaties die de Asser Stadsloop financieel steunden. OFA stelde een bijdrage van € 2000 beschikbaar.

 

(Foto: Stichting Asser Stadsloop)