Kinderen genieten van herrie in het Pietenhuis

Op dinsdag 21 november bezochten in totaal ruim 1500 kinderen van de Asser basisscholen in De Nieuwe Kolk de drie voorstellingen van ‘Herrie in het Pietenhuis’.

DNK Heijting 02A

Bij de sinterklaasvoorstellingen in De Nieuwe Kolk kreeg Hoofdpiet, die achter op zijn schema lag, hulp om alles op tijd voor pakjesavond klaar te krijgen, maar het zat dit jaar niet mee. Er was een raar pakketje gevonden en de kinderen zagen ook hoe een rare meneer zich in het Pietenhuis verstopte!
De Asser basisschoolleerlingen leefden hartstochtelijk mee met het doldwaze avontuur dat zich op het toneel van De Nieuwe Kolk afspeelde.

Jaarlijks organiseert de Stichting Sinterklaasintochten Assen deze toneelvoorstellingen voor de Asser basisscholen. De acteurs zijn vrijwilligers die elk jaar weer heel veel vrije tijd in hun voorstelling steken.

  • De sinterklaasvoorstellingen van de Stichting Sinterklaasintochten Assen in 2023 werden mede mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds Assen met een bijdrage van 3315 euro (1665 euro uit het Stadsbreed budget en 1650 euro uit budget Branche Onderwijs/Ondernemend Assen).

Foto’s: Ineke Heijting