Culturele en culinaire voorproefjes op Preuvenement

Tijdens het Preuvenement opent Assen traditiegetrouw haar nieuwe culturele seizoen. Net als voorgaande jaren lieten ook dit jaar op de laatste zaterdag van augustus honderden Assenaren zich dit voorproefje in de Gouverneurstuin goed smaken.

OFA_Sake_01_news_detail-1442840856

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Het Preuvenement is een bijzondere combinatie van optredens van artiesten die komen laten zien wat ze dit theaterseizoen op de Asser podia gaan doen, plus heel veel lekker eten. Zo’n twintig Asser restaurants laten het publiek in de Gouverneurstuin de specialiteiten uit hun keuken proeven.

Nieuw tijdens de 2015-editie van het Preuvenement was de aandacht voor de jeugd. De organisatoren hoopten hiermee twee vliegen in één klap te slaan. Met een speciaal aanbod voor jeugd en jongeren zouden ze een nieuwe doelgroep kunnen bedienen. Tegelijkertijd bedachten ze dat als de kinderen zich niet vermaken, de ouders ook snel afhaken…

Kortom, iedereen zo lang mogelijk in de Gouverneurstuin houden, was dit jaar een nieuwe doelstelling van het Preuvenement.

In het achterste deel van het park was ruimte gemaakt voor een uitgebreid kinderprogramma met onder andere parachutespringen voor knuffels, vlaggetjes maken met de dames van Studio Tape en portretten van de ouders tekenen samen met tekenaar Pirmin Rengers.

Voor de oudere jeugd waren er voorstellingen van Garage TDI op de Brink die dit seizoen ook in De Nieuwe Kolk komt optreden. Vanuit de Kunstbende Caravan in de Gouverneurstuin traden tijdens het Preuvenement jonge artiesten op.

Om het programma met activiteiten voor jeugd en jongeren te kunnen organiseren had MKB Binnenstadsvereniging een aanvraag ingediend bij het Ondernemersfonds Assen. Het fonds stelde hiervoor de gevraagde middelen beschikbaar.

OFA_Sake_03

 

Tijdens het Preuvenement was Angela Groothuizen één van de optredende artiesten. Ze liet het Asser publiek alvast iets zien van wat we tijdens haar voorstelling Ikigai op 29 januari 2016 in De Nieuwe Kolk mogen verwachten.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]