Asser Stadsloop 2019 ingekort vanwege de hitte

Op de warmste tweede juni ooit gingen zeshonderd lopers op weg voor een Asser Stadsloop van vijf kilometer. De tien kilometer moest vanwege de hitte worden geschrapt.

stadsloop_2019

Op de warmste tweede juni ooit gingen zeshonderd lopers op weg voor een Asser Stadsloop van vijf kilometer. Winnaar werd Erik Bolding. De tien kilometer moest vanwege de hitte worden geschrapt.

In het Dagblad van het Noorden vertelde voorzitter Stefan Zevenberg dat men niet alleen besloten had de langste afstand niet te laten lopen, maar onder andere ook voor extra EHBO-inzet gezorgd had en op meer punten water voor de deelnemers had klaarstaan.

Uiteindelijk was het een individuele beslissing om mee te doen of niet, aldus Zevenberg: ‘Iedereen kent zichzelf het beste en iedereen moet dus voor zichzelf een inschatting maken of het verstandig is om mee te doen. Als organisatie rekenen we erop dat we voldoende maatregelen hebben getroffen hebben voor een gezellige, sportieve en gezonde Asser Stadsloop.’

Verder hadden de organisatie het getroffen met de keuze van het parcours dit jaar dat voor een groot deel door het koele Asserbos ging.

Met een tijd van 15.10 minuten was Erik Bolding uit Tuk de eerste die na vijf kilometer voor Hotel De Jonge over de finish kwam, gevolgd door de Assenaren Wilfred van Holst en Olfert Molenhuis. Marrijtje Molenhuis was met 18.18 minuten bij de vrouwen de snelste.

Het Ondernemersfonds Assen was ook dit jaar weer een van de organisaties die de Asser Stadsloop financieel steunden.

foto: Esther van Riezen