Assen viert Koningsdag als vanouds

Zo te zien liep half Assen op 27 april Koningsdag te vieren, want het kon weer en het mocht weer. Het is twee jaar lang niet zo druk geweest in de binnenstad.

koningsdag22 (01)

Uiteraard begon het met de vrijmarkt in de binnenstad die deze Koningsdag, omdat het woensdag was, moeiteloos overging in de goederenmarkt. Ondanks het feit dat het best fris was om uren op een kleedje op de grond te zitten, trotseerden honderden de kou. Niet in de laatste plaats vanwege het in zeer ruime mate aanwezige kooplustige publiek.

De belangrijkste attracties waren het Do it Yourself-park in de Gouverneurstuin met tal van acts en optredens van muziekverenigingen en de optredens van Asser bands op het Koopmansplein. Hier was voor de gelegenheid de fontein uitgezet om het publiek de muziek droog te kunnen laten aanschouwen.
Droog was het op deze Koningsdag zeker en het Oranjezonnetje was volop aanwezig, zodat als enige wens voor volgend jaar overblijft: graag een paar graden warmer!

  • In opdracht van binnenstadsorganisatie Vaart in Assen is Koningsdag 2022 georganiseerd door Tessa de Wilde. Naast de kosten die Vaart in Assen voor zijn rekening nam, stelde het Ondernemersfonds 2500 euro voor de activiteiten beschikbaar.

Bij de openingsfoto
Brontsema & Staal speelden op Koningsdag op het Koopmansplein.

 

 

(Foto’s: Tessa de Wilde)