Campis sluit jaar af met bijzondere expositie

Met de expositie ‘Zonder titel’ laat Kunstpodium Campis de Assenaren tot begin januari genieten van het werk van 25 kunstenaars met een relatie tot de regio.

campis_zondertitel_crop

Sinds januari dit jaar is Campis geopend aan de Kerkstraat 31. Het Kunstpodium kan daar beschikken over een expositieruimte van bijna 200 vierkante meter om de Assenaren te laten kennismaken met hedendaagse kunst. Dit jaar werden al vier exposities gehouden die zich konden verheugen in een flink aantal toeschouwers.
Campis wordt gerund door een groep enthousiaste vrijwilligers. De gemeente garandeert de komende jaren het voortbestaan van de instelling met een subsidie, waarvoor de middelen afkomstig zijn van het landelijke BKV-fonds.

In het Dagblad van het Noorden van 19 november jl. vertelde voorzitter Dick Schuur dat Campis in zijn eerste jaar goed op weg was: ‘We zijn blij met de tentoonstellingen die we in ons eerste jaar hadden. Ook in het betrekken van de rest van Assen hebben we de eerste stappen gezet.’
De tentoonstelling ‘Zonder titel’ is een hele bijzondere. De deelnemende kunstenaars hebben ieder drie kleine werken van hun hand in Campis ingebracht, die voor een ‘zacht prijsje’ te koop zijn in cadeautjesmaand december. Dick Schuur noemde de expositie in het Dagblad ‘een cadeautje aan de stad om het eerste jaar Campis feestelijk mee af te sluiten’. Een gedeelte van de opbrengst komt ten goede aan een jonge getalenteerde kunstenaar.

Het komend jaar gaat Campis door het maken van verrassende exposities. Ook wordt er verder gesproken met de eigenaren van het vastgoed in de Kerkstraat die plannen ontwikkelen om van de Kerkstraat weer een gezellige straat met mooie winkeltjes en kunst en cultuur te maken.

De expositie ‘Zonder titel’ is van 20 november tot en met 6 januari in Kunstpodium Campis (Kerkstraat 31 Assen) voor iedereen gratis toegankelijk van woensdag tot en met zondag tussen 12 en 17 uur.

  • Het Ondernemersfonds Assen stelde voor de expositie ‘Zonder titel’ een bedrag van € 2500 beschikbaar.

 

(Openingsfoto: OFA)