Succesvol participatiecongres ‘Samen aan het Werk’

Op maandag 8 mei organiseerde de Asser organisatie Dit is Werk samen met de Rabobank Assen & Noord-Drenthe het participatiecongres ‘Samen aan het Werk’. De bijeenkomst was vooral bedoeld om werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt in contact te brengen met potentiële werkgevers en elkaar beter te leren kennen.

ditiswerk_2033

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Op maandag 8 mei organiseerde de Asser organisatie Dit is Werk samen met de Rabobank Assen & Noord-Drenthe het participatiecongres ‘Samen aan het Werk’. De bijeenkomstactiviteit was vooral bedoeld om werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt in contact te brengen met potentiële werkgevers en elkaar beter te leren kennen.

Aan de bijeenkomst in de Rabozaal van De Nieuwe Kolk namen enkele tientallen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt deel, een groot aantal potentiële werkgevers plus organisaties en instellingen als UWV, gemeenten, zorginstellingen en jobcoach-organisaties. Dagvoorzitter was Lucille Werner. Aan het eind van de bijeenkomst vonden opnames plaats voor het programma Ondernemend van RTV Drenthe.

Mogelijkheden Participatiewet
Belangrijke doelstelling van ‘Samen aan het werk’ was werkgevers en werknemers te informeren over de mogelijkheden van de Participatiewet zodat werkgevers weten wat ze ermee kunnen binnen hun eigen bedrijf, en werkzoekenden met een beperking beter geholpen kunnen worden bij het actief zoeken van een baan. Zoals bekend is de Participatiewet in 2015 in de plaats gekomen van de Wet werk en bijstand, de Wet sociale werkvoorziening en een belangrijk deel van de Wajong.

Dit is werk
De organisatie Dit is Werk probeert werkgevers en werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt met elkaar in contact te brengen. Ze doet dit vanuit ondernemerschap en dankzij de nodige kennis en ervaring met de doelgroep. Dit is Werk is een initiatief van arbeidsdeskundige Kirsten Wijbenga en de Asser ondernemer Ronald Obbes.
Zie voor meer informatie www.ditiswerk.com.

Het participatiecongres ‘Samen aan het werk’ was een activiteit van ‘Dit is Werk’ en de Rabobank Assen & Noord-Drenthe. Hij werd o.a. mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het bovenstedelijk budget van het Ondernemersfonds Assen.[/vc_column_text][vc_single_image image=”2271″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row]