'Made in Assen' zet plaatselijke industrie in de etalage

De rest van dit jaar is het aantal leegstaande winkelpanden in de Asser binnenstad zienderogen afgenomen. Het project 'Made in Assen' laat in de etalages van ‘t Forum zien wat er op techniekgebied op de Asser bedrijventerreinen gebeurt.

sake_made_in_assen_k

 

Met enig feestelijk vertoon in de sinterklaassfeer verrichtte wethouder Albert Smit op 6 november in ‘t Forum de opening van het project Made in Assen. In leegstaande winkelpanden presenteren Asser bedrijven zich twee maanden lang aan het winkelend publiek. Uiteraard is er het nodige te zien rond sensortechnologie en Assen als TT-stad.
Leerlingen van de school voor praktijkonderwijs PrO Assen hebben samen met studenten van het Drenthe College de etalages ingericht. Docent Kees Richters van het Drenthe College begeleidde het project.

Bij Made in Assen gaat het er niet alleen om wat de bedrijven maken, maar vooral ook hóe ze hun producten maken. Veel aandacht is er verder ook voor opleidingen die je moet hebben om in zo’n bedrijf te kunnen werken en uiteraard staan er de vacatures.
Made in Assen gaat door tot 31 december van dit jaar. De showrooms zijn op vrijdag en zaterdag geopend.

‘Made in Assen’ is een project van Parkmanagement Assen in samenwerking met MKB Binnenstadsvereniging. Het wordt o.a. mogelijk gemaakt door de gemeente Assen, de provincie Drenthe en het Ondernemersfonds Assen.

(foto: Sake Elzinga)