4 mijl van Assen met deelnemersrecord

Met 1500 deelnemers was de 4 Mijl van Assen op zaterdag 17 september duidelijk een succes. Hetzelfde gold voor het gratis toegankelijke 4 Mijl Festival in het Anne Frank Park in Marsdijk.

4mijl_2022

Na de coronaproblemen de afgelopen twee jaar kon de 4 Mijl van Assen dit jaar voor de vijfde keer van start gaan in en rond de wijk Marsdijk. Ondanks flinke buien en herfstachtig weer deed dit jaar een recordaantal deelnemers mee aan het hardloop-evenement. Waren er in 2019 nog zo’n 1000 atleten, dit jaar konden de organisatoren trots melden dat er 1500 mensen hebben meegedaan.
Assenaar Tom Hendrikse was met een tijd van 19:41 minuten duidelijk de snelste over de vier mijl. Op ruim een minuut werd hij gevolgd door Offert Molenhuis uit Groningen. Derde werd Freek Hoolsema uit Assen. Als eerste vrouw kwam Marrijtje Molenhuis uit Assen na 24:23 minuten over de finish.

Net als in de laatste twee edities werd op het startterrein in het Anne Frank Park weer het 4 Mijl Festival georganiseerd. Het festival biedt bedrijven en aanbieders van sport en spel tijdens de 4 Mijl de mogelijkheid om zich te presenteren aan deelnemers en bezoekers. Sportverenigingen en sportclubs kunnen gratis gebruikmaken van de stands die de organisatie beschikbaar stelt om reclame voor hun sportieve activiteiten te maken.
Opvallende bijzonderheid tijdens het 4 Mijl Festival dit jaar was de aanwezigheid van een professionele Formule 1-simulator en andere F1-activiteiten waar jong en oud enthousiast gebruik van maakten. Vanwege het slechte weer moest het optreden van de coverband Touch of Toto, dat het 4 Mijl Festival had moeten afsluiten, worden geschrapt.

  • Het 4 Mijl Festival kon worden gehouden dankzij bijdragen van onder andere de provincie, de gemeente en Stila Assen. Het Ondernemersfonds Assen stelde een bijdrage van € 6000 beschikbaar.

 

(Openingsfoto: Eddy Rozenveld)