Expositie ‘Zonder Titel 2’ bij Kunstpodium Campis

Na een succesvolle eerste editie brengt Kunstpodium Campis tot begin volgend jaar zijn nieuwe expositie ‘Zonder Titel 2’.

Campis 3.12.2023 Katja Eshkileva 07

Bijna twee jaar geleden werd Kunstpodium Campis geopend. Dit jaar werden tot nu toe vijf tentoonstellingen met hedendaagse kunst georganiseerd in de expositieruimte aan de Kerkstraat: ‘Anaesthesia’ van Annegret Kellner, ‘In Between’ met Anne-Will Lufting, Pieter Immenga en Nico Gerbenzon, ‘De schoonheid van kwetsbaarheid‘, New Treasures’ en ‘Regeneratie – Noorderlicht. Opnieuw konden de vrijwilligers van Campis een flink aantal toeschouwers welkom heten.

De nieuwe tentoonstelling ‘Zonder titel 2’ laat net als de vorige editie werk zien van regionale kunstenaars. Dit jaar zijn hiervoor vijftien kunstenaars uitgenodigd. De opzet is dezelfde gebleven: de kunstenaars exposeren kleiner werk dat bij Campis voor een aantrekkelijke prijs te koop is in cadeautjesmaand december.

Campis gebruikt de opbrengsten van deze tentoonstelling voor zijn CAMPIS Podiumprijs om een jonge getalenteerde kunstenaar of een pas-afgestudeerde een startstipendium of een tentoonstelling aan te bieden. De eerste keer dat de prijs werd uitgereikt, was in maart van dit jaar. De prijs ging naar Anne-Will Lufting, die in maart met haar inspirators Pieter Immenga en Nico Gerbenzon in Campis exposeerde.

De expositie ‘Zonder Titel 2’ is van 3 december tot en met 7 januari in Kunstpodium Campis (Kerkstraat 31 Assen) te zien en is voor iedereen gratis toegankelijk van woensdag tot en met zondag tussen 12 en 17 uur.

  • Het Ondernemersfonds Assen stelde voor de expositie ‘Zonder Titel 2’ een bedrag van 3000 euro beschikbaar uit het budget Stadsbreed.

 

Openingsfoto: Sabine Liedtke maakte de installatie ‘100 ‘ bestaande uit rijen liggende vogels van keramiek.
(foto: Katja Eshkileva)