Asser Bluesdagen dit jaar ook de straat op

Traditioneel heeft Assen in het laatste weekend van januari de Bluesnacht. De Bluesstichting Assen doet zijn uiterste best er nieuwe activiteiten aan toe te voegen. Dit jaar in hun dertigste editie gingen de Asser Bluesdagen voor het eerst ook de straat op.

Bluesdagen

 

Traditioneel heeft Assen in het laatste weekend van januari de Bluesnacht, zoals veel Assenaren het festival nog steeds hardnekkig blijven noemen. Het bestuur van de Bluesstichting Assen doet zijn uiterste best het festival over meer dagen uit te smeren en er nieuwe activiteiten aan toe te voegen. Dit jaar in hun dertigste editie gingen de Asser Bluesdagen ook de straat op.

Zaterdagnacht 30 januari zaten de Asser cafés traditioneel weer stampvol. De organisatie schat dat er dit jaar zo’n 1600 bezoekers waren. Voorzitter Jan Postma van de Bluesstichting Assen vertelde na afloop niet zonder trots in het Dagblad van het Noorden: ‘Vrijwel iedere stad heeft tegenwoordig een bluesfestival, maar die van Assen blijft de grootste tot in de verre omtrek.’

 Om de Asser Bluesdagen in de binnenstad meer zichtbaar te maken heeft de Bluesstichting dit jaar voor het eerst een aantal bluesacts gecontracteerd die op straat muziek maakten. De zaterdag vóór de Bluesdagen speelde het looporkest Safari Joe in de binnenstad om Assen – voor zover nodig – alvast wat voor de blues op te warmen.
Op de zaterdag  van de Bluesroute trad ´s middags Jack Broadbent op het Pomppleintje op, speelde Willie B. & The Blue Sparrow in het Forum en was de Triade een paar uur lang het domein van mondharmonicaspeler Herbie. Een initiatief dat voor herhaling geschikt lijkt.

Voor deze nieuwe activiteit vroeg de Bluesstichting Assen subsidie aan bij het Ondernemersfonds Assen. Het verzoek werd gehonoreerd. Het fonds hoopt met zulke subsidies organisaties over de streep te trekken om ‘ns nieuwe activiteiten aan bestaande evenementen toe voegen.