Ook tweede Nazomerkermis succesvol

In september 2020 had Assen de primeur van haar Nazomerkermis. Ook dit jaar heeft organisator Voor Altijd Events tussen 3 en 12 september de Nazomerkermis georganiseerd omdat de TT-kermis weer niet door kon gaan.

nazomer_kermis_21

Voor Altijd Events zag het ook dit jaar weer als een grote uitdaging om in coronatijd een kermis te kunnen organiseren, omdat er veel extra maatregelen nodig waren dankzij de landelijke coronaprotocollen. Om de veiligheid te kunnen waarborgen werkte de organisatie met toegangspoortjes om te kunnen monitoren hoeveel bezoekers op het kermisterrein aanwezig waren. De toegang kon tijdelijk worden dichtgezet zodra het maximumaantal bezoekers aanwezig was.

Ook dit jaar weer moest de organisatie een oplossing zien te vinden voor het gebrek aan inkomsten, omdat de kermisexploitanten geen passende bieding konden doen daar hun verdiensten nog steeds relatief gering zijn. De organisatoren voelden echter de verplichting iets voor de kermis te doen, des te meer omdat Assen de thuishaven is van een aantal gerenommeerde kermisexploitanten. Zij hadden het begin september met name erg moeilijk omdat elders in het land de grote kermissen niet doorgingen.

Deze Nazomerkermis was een van de weinige kermissen in het Noorden die doorgang konden vinden. Net als vorig jaar had de kermis ondanks de beperkingen niet over belangstelling te klagen. Een kermisexploitant vertelde in de krant te hopen dat de 2021-editie niet de laatste zal zijn en dat er naast de TT-kermis ook ruimte zal blijven voor een gezellige Nazomerkermis ‘onder elkaar’, als iedereen terug is van vakantie.

  • Het Ondernemersfonds Assen was een van de instellingen die de Nazomerkermis mogelijk maakten. Het fonds stelde voor de organisatie € 3500 beschikbaar.

 

(Foto: Voor Altijd Events)