Kenniscafé Assen op zoek naar de waarheid

Op 31 maart stond in een uitverkocht Kenniscafé de waarheid centraal. Wat is echt en wat is echt nep? Of heeft iedereen zijn eigen waarheid?

kenniscafé_2203

Kenniscafé Assen kon de bezoekers in ’t Wapen een avondvullend programma over de verschillende kanten van de waarheid voorschotelen. Natuurkundige Aletta Meinsma, universitair docent cultuur en media Steven Willemsen en politiepsycholoog Jos Hoekendijk vertelden over hun ervaringen als professionele waarheidsvinders. Ze werden geinterviewd door journalist en presentator Marjolein Lauret.
Goochelaar Leo Hoge demonstreerde de cafébezoekers enkele trucs die in elk geval duidelijk maakten dat je je ogen niet per se altijd hoeft te geloven.

Kenniscafé Assen organiseert vijf avonden per jaar met deskundigen die hun licht over een thema laten schijnen, en cafégasten die met hen in gesprek gaan. Initiatiefnemers van het Kenniscafé zijn Loes Groen, Hink Slagter en Hermen Visser. Zie voor meer informatie over het programma en het bestellen van tickets www.kenniscaféassen.nl. 

  • Het Kenniscafé Assen wordt financieel ondersteund door de gemeente Assen en het Ondernemersfonds Assen. Het Ondernemersfonds stelde voor dit seizoen een bedrag van 2000 euro beschikbaar.

 

Bij de openingsfoto
Presentator Marjolein Lauret (rechts) tijdens het Kenniscafé in gesprek met natuurkundige Aletta Meinsma over de bizarre wereld van de kwantummechanica.

Foto: Jenne Hoekstra