Winters schaatsen op het Koopmansplein

Na een coronadip van twee jaar kan Assen zich deze winter weer vijf weken lang op de gladde ijzers begeven. WintersAssen is op volle sterkte terug op het Koopmansplein.

wintersassen_2022

Nadat het evenement in 2020 wegens corona werd afgelast en vorig jaar door de plotseling strengere coronamaatregelen slechts beperkt open mocht, kan er dit jaar weer ’s morgens, ’s middags en ‘s avonds van de ijsbaan en het schaatscafé van WintersAssen gebruik worden gemaakt.

Dit betekent onder andere dat voor het eerst sinds 2019 bedrijven weer op de ijsbaan terecht kunnen voor een avondje curling waarmee de terugkeer van de curlingcompetitie een feit is.
Vooral in de ochtenden zal het druk zijn met het schoolschaatsen waar al zo’n 2500 kinderen voor zijn ingeschreven. Een nieuwe activiteit zijn de ijshockeyclinics die WintersAssen in samenwerking met Gijs Bears gaat organiseren.
Steve Ellis van de Stichting WintersAssen is tevreden over deze nieuwe start: ‘De ijsbaan blijkt nog steeds als een magneet voor de binnenstad van Assen te werken. Als ouders gaan winkelen, vermaken de kinderen zich op het ijs.’

Vorig jaar heeft de ijsbaan voor het eerst volledig op stroom en zonder dieselaggregaat gedraaid. Dit jaar heeft WintersAssen de volgende stappen gezet om de energie-efficiëntie van de ijsbaan te verhogen, onder andere door een isolatielaag tussen de vloer en het ijs aan te leggen en de luchtdoorvoer onder de tent te blokkeren. Een andere duurzame maatregel is dat de warmte van de ijsmachine gebruikt wordt voor het verwarmen van het schaatscafé.

Op vrijdag 2 december 2022 konden de eerste schaatsers op het Koopmansplein het ijs op. Tot en met 8 januari kan er geschaatst worden. Zie voor meer informatie over programma en toegangstijden de website www.wintersassen.nl.

  • Dit jaar hoopt Stichting WintersAssen op meer dan vijftig sponsoren, die met kleine en grote bedragen de activiteiten steunen. Samen met de gemeente Assen is Ondernemersfonds Assen is een van de grotere sponsoren van de activiteit. Dit jaar stelde OFA een bijdrage van € 10.000 beschikbaar.

(Openingsfoto: WintersAssen/Steve Ellis)