Bevrijdingsfestival 2022 drukste editie ooit

Na twee edities die noodgedwongen moesten worden overgeslagen, had Assen afgelopen 5 mei een Bevrijdingsfestival Drenthe dat alle records wist te breken. Met 45.000 bezoekers was het festivalterrein aan de Baggelhuizerplas tjokvol.

bevrijdingsfestival 22-1

Voorzitter Gerrit Boes kijkt terug op een heel bijzondere editie: ‘Om weer eens zo’n menigte te zien losgaan bij Kraantje Pappie was toch wel heel speciaal.’ Net als de Groninger rapper trokken ook Suzan & Freek, Van Dikhout en Bökkers een overweldigende menigte enthousiaste fans naar het Mainstage. Op de twee kleinere podia hadden lokale talenten en deejays ook niet over belangstelling te klagen.

Vanwege de overweldigende opkomst rond de Baggelhuizerplas moest de organisatie aan het begin van de avond besluiten om de toegangspoorten te sluiten vanwege de veiligheid van de bezoekers.
Een deel van de grote opkomst verklaart Gerrit Boes uit het feit dat het Bevrijdingsfestival in Groningen voor het eerst vijf euro voor een ticket vroeg. Het volgende festival in Assen blijft ook volgend jaar beslist weer gratis toegankelijk, vertelde Gerrit Boes in de krant: ‘We kijken terug op een fantastische editie! Een editie met zon, goede temperatuur en een zeer gemoedelijke sfeer op het festivalterrein. Wellicht wel de beste editie ooit!’

  • Naast hoofdsponsor RTV Drenthe had het Bevrijdingsfestival dit jaar zo’n vijftig sponsoren en partners. Het Ondernemersfonds steunde het festival met een bijdrage van 2500 euro.

(Foto’s: Bevrijdingsfestival Drenthe)