Assen heeft eigen survivalbaan

Op zaterdag 11 februari opende wethouder Albert Smit de STARK-survivalbaan bij de Asserwijk.

stark_survivalbaan

De eerste survivalbaan in Assen is het werk van de enthousiaste vrijwilligers van Stichting STARK Survivalrun. De survivalrun is een jonge buitensport waarbij je tijdens het hardlopen allerlei hindernissen moeten nemen. Bij de sport draait het om kracht, techniek en doorzettingsvermogen. Uiteraard gaat het erom de hindernisbaan zo snel mogelijk af te leggen, maar survivalrun kan ook een ware strijd tegen de elementen zijn. Ook als het koud is of regent, een survivalrun gaat altijd door …

Aangespoord door het succes van survivalclubs elders gingen de initiatiefnemers van STARK ook in Assen op zoek naar mogelijkheden. Ze kregen de kans hun eigen accommodatie te bouwen bij de speeltuin tussen de Asserwijk en het Kroezepad. Materialen als houten palen en touw kregen ze van sponsoren. Mijn Buurt Assen zorgde voor een hek rond de survivalbaan. De rest van het werk namen de vrijwilligers van STARK zelf voor hun rekening.

Samen buiten sporten in een natuurlijke omgeving is elders al een succes gebleken. STARK Survivalrun Assen heeft dan ook goede hoop dat met haar nieuwe accommodatie de sport ook in Assen zal aanslaan. Vooral ook omdat jong en oud aan deze sport mee kunnen doen en je het zo zwaar kunt maken als je zelf wilt.
Zie voor meer informatie www.starkassen.nl.

  • Stichting STARK Survivalrun kreeg voor het oprichten van de survivalbaan een bedrag van € 3500 van het Ondernemersfonds Assen uit het budget Sport.

 

Openingsfoto   Stichting STARK Survivalrun