Preuvenement opende het nieuwe cultuurseizoen

Het laatste weekend van augustus staat in Assen traditiegetrouw in het teken van het Preuvenement dat de aftrap vormt voor het nieuwe culturele en culinaire seizoen.

FB_IMG_1693419070097

De officiële opening van het cultuurseizoen op de Brink en in de Gouverneurstuin verliep dit jaar door de weersomstandigheden ietwat met horten en stoten. Af en toe barstte een bui los en moesten de bezoekers onder de bomen of onder de luifels van de tientallen eet- en drinkkraampjes beschutting zoeken. Gelukkig duurden de onderbrekingen nooit lang en kon de regen de stemming niet drukken.

Met maar liefst zo’n vijftig optredens hoorde de 2023-editie tot een van de grootste Preuvenementen ooit, hoewel de grote namen op het gebied van muziek en theater dit jaar ontbraken.
Organisator Emil Klok schat dat er ondanks het niet helemaal meewerkende weer zaterdag en zondag in totaal ongeveer 15.000 mensen op het Preuvenement zijn afgekomen.

  • Het Preuvenement kan worden georganiseerd dankzij bijdragen van de deelnemende ondernemers en organisaties. Ook zijn er verschillende subsidies beschikbaar. Het Ondernemersfonds gaf dit jaar een bijdrage van 3000 euro uit het zogeheten stadsbrede budget.

Openingsfoto: Stichting Preuvenement Assen
Foto hierboven: Anne Haandrikman