Première Pop-Up Bioscoop in Gouverneurstuin

Op een tuinstoel in de Gouverneurstuin of in de auto op de Havenkade naar een film kijken op een groot scherm. Steeds meer Assenaren maken kennis met de Pop-Up Bioscoop.

popup_bioscoop

Op 4 september stonden de strandstoelen staan klaar voor de eerste filmvoorstelling van de Pop-Up Bioscoop in Assen. Niet op het zandstrand van de Baggelhuizerplas zoals gepland, maar vanwege het weer in de beschutte Gouverneurstuin.

Over hun Pop-up Bioscoop die vanaf september elk weekend op wisselende locaties in Assen is gaan draaien, schrijven initiatiefnemers Lotte Lemstra en Levi Vandenberg: ‘In deze rare tijd waarin alles anders is en we dicht bij huis moeten blijven, snakken we meer dan ooit naar plezier, naar andere mensen om ons heen en naar positiviteit om onze gedachten te verzetten. De Pop-up Bioscoop wil bijdragen aan de promotie van Assen en creëert nieuwe mogelijkheden voor de inwoners van Assen om plezier in hun eigen stad te beleven.’

De Pop-Up Bioscoop heeft een opblaasbaar scherm van ruim zeven bij vier meter. Voor het scherm is plaats voor 250 bezoekers op anderhalve meter afstand van elkaar of vijftig auto’s. Het opblaasbare scherm zal op allerlei locaties in Assen opgezet worden.

Na het premièreweekend in de Gouverneurstuin waren er in het tweede weekend voorstellingen op de Havenkade. De Assenaren konden er onder andere naar de Disney-klassieker The Lion King kijken.

Zie voor het programma van de Pop-Up Bioscoop Assen www.popupbioscoop.nl.

De Pop-Up Bioscoop Assen wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van onder andere Stila en Mijn Buurt Assen. Ondernemersfonds Assen stelde voor het project een bijdrage van € 5000 beschikbaar.

 

 foto: Levi Vandenberg