Geslaagd festival rond 4 Mijl van Assen

Tegelijk met de 4 Mijl van Assen werd op zaterdag 11 september in het Anne Frank Park in Marsdijk voor jong en oud het gratis toegankelijke 4 Mijl Festival georganiseerd.

4 Mijl Festival 2021 - festivalterrein

Dit jaar beleefde de 4 Mijl van Assen zijn vierde editie en was het voor de tweede keer dat er op het startterrein een festival georganiseerd werd. De organisatoren willen bedrijven en aanbieders van sport en spel tijdens de 4 Mijl de mogelijkheid bieden om in contact te komen met de sportieve doelgroep van deelnemers en aanhang van de 4 Mijl van Assen. Het festival biedt unieke kansen voor sportverenigingen en commerciële sportaanbieders om nieuwe leden te werven.

Het 4 Mijl Festival in het Anne Frankpark had een muziekpodium en een fair met zo’n 25 kramen waar sportverenigingen en ondernemers zich konden presenteren. Ook was er een Obstacle Club Run georganiseerd door de sportverenigingen. Organisator Bertjan Marree vertelde erover in de Asser Courant: ‘Om de kids te motiveren kregen ze een stempel bij elke sportvereniging waar ze gingen kijken. En zes tempels betekende een gratis portie poffertjes.’

In totaal zo’n 800 volwassenen en 200 scholieren liepen dit jaar de 4 Mijl van Assen. Ook over het aantal festivalbezoekers waren de organisatoren tevreden. In deze tweede editie van het 4 Mijl Festival bevolkten met name veel kinderen het festivalterrein. Marree zei erover: ‘Het was een fantastische dag. We hebben veel complimenten in ontvangst mogen nemen en dat voelt goed. Als de deelnemers en de andere aanwezigen het naar de zin hebben, is ons doel bereikt.

  • Het 4 Mijl Festival kon worden gehouden dankzij bijdragen van de gemeente Assen, Stila Assen en het Ondernemersfonds Assen. OFA gaf het festival een bijdrage van € 4000.

 

(Foto: Stichting 4 Mijl Festival Assen)