Assen opent cultureel en culinair seizoen met Preuvenement

Zaterdag 27 en zondag 28 augustus was het in de Gouverneurstuin en op de Brink weer druk en gezellig. Naar schatting vijftienduizend mensen bezochten het Preuvenement.

preuv_03

 

Zaterdag 27 en zondag 28 augustus was het in de Gouverneurstuin en op de Brink weer druk en gezellig. Naar schatting zo’n vijftienduizend mensen bezochten het Preuvenement. Een weliswaar nog nieuw evenement, maar een gebeurtenis die inmiddels al niet meer uit Assen weg te denken is. De Nieuwe Kolk presenteerde toppers van het komende theaterseizoen. Asser restaurants boden een voorproefje van hun kaart.

Sinds vorig jaar heeft de MKB Binnenstadsvereniging een nieuwe koers voor het Preuvenement gekozen. Het is niet langer een verzameling losse activiteiten, maar een zelfstandig evenement met een eigen profiel en marketing, gericht voor een brede doelgroep. Gekozen is verder voor een doorlopende programmering op zaterdagmiddag en zaterdagavond plus de zondagmiddag.

Tijdens de 2016-editie van het Preuvenement Assen presenteerden zo’n 25 Asser restaurants zich aan het publiek. Naast het grote podium in de muziekkoepel van de Gouverneurstuin was elders in het park een podium met lokaal muzikaal talent plus optredens van plaatselijke dichters. Een deel van de Gouverneurstuin was gereserveerd voor kinderactiviteiten, terwijl de openluchtbioscoop op de Brink veel bezoek trok.

MKB Binnenstadsvereniging organiseert het Preuvenement Assen met bijdragen van deelnemers en sponsoren en met subsidies, onder andere van de Asser Ondernemersfonds. De inkomsten uit de verkoop van consumptiemunten worden elk jaar belangrijker voor de organisatie van het evenement.

Foto: Sake Elzinga