Noodweer deerde Bevrijdingsfestival niet

Ondanks dreigend noodweer had het Bevrijdingsfestival Drenthe bij de Baggelhuizerplas ook dit jaar niet over belangstelling te klagen. De organisatie schat dat er 5 mei rond de 40.000 bezoekers geweest zijn.

bevrijdingsfestival_2023

Daar zag het om drie uur die middag niet naar uit. Vanwege dreigend noodweer besloot de organisatie het toen even kalm aan te doen en de optredens stop te zetten.

Een paar uur balanceerde het festival op de grens van afgelasting, maar na vijven kon het programma worden hervat. Naast zangeres Meau als Ambassadeur van de Vrijheid waren er dit jaar onder andere optredens van de oude Britse supergroep 10cc, bekende Nederlandse artiesten als Maan, Waylon en Jannes, de Groninger topband The Vices en DJ Jody Bernal.

Het Ondernemersfonds Assen steunt het Bevrijdingsfestival al vanaf de oprichting van het fonds. Dit jaar was de bijdrage bestemd voor een speciaal project op het festivalterrein, namelijk De Democratiefabriek. Deze interactieve tentoonstelling laat kinderen en jongeren tussen tien en achttien ontdekken wat democratie is en hoe zij zich daarvoor kunnen inzetten. De Democratiefabriek is een initiatief van Stichting Vredeseducatie uit Utrecht (www.vredeseducatie.nl).

  • Hoofdsponsor van het Bevrijdingsfestival Drenthe was ook dit jaar RTV Drenthe. Daarnaast kent het festival zo’n vijftig sponsors en partners, waaronder het Ondernemersfonds Assen. Het fonds stelde € 4500 beschikbaar vanuit de branche Onderwijs.

(Foto: Stichting Bevrijdingsfestival Drenthe)