Kunst aan de Vaart kreeg 4000 mensen op bezoek

Elk jaar groeit de belangstelling voor de kunst geëxposeerd in de huizen langs de Vaart. Tijdens de twaalfde editie van het evenement dit jaar waren er naar schatting zo'n 4000 bezoekers, een nieuw record.

kadv18_tuin

Elk jaar groeit de belangstelling voor de kunst geëxposeerd in de huizen langs de Vaart. Tijdens de twaalfde editie van het evenement dit jaar waren er naar schatting zo’n 4000 bezoekers, een nieuw record.

Met een concert op een groot podium op de Kolk ging Kunst aan de Vaart op vrijdagavond 7 september van start. Het Jong Kamerorkest Noord onder leiding van dirigent Rolf Verbeek speelde voor een enthousiast publiek dat massaal op de Kolk was afgekomen. Iedereen genoot met volle teugen tot een enorme plensbui en hevige windstoten voortijdig een eind aan het concert maakten.

Net als voorgaande jaren lag er ook nu weer opvallende kunst in het water van de Vaart. Dit jaar waren het de Papieren Boot van kunstenaar Aebele Trijsburg en de Opblaasbare Brug van Lambert Kamps.
In totaal zo’n zestig kunstenaars exposeerden in veertig huizen en tuinen van de Vaart. Het was zaterdag en zondag weer een gaan en komen van lange rijen bezoekers. De organisatie toonde zich achteraf vooral verheugd over het feit dat de manifestatie steeds meer landelijke bekendheid geniet en dat dit duidelijk merkbaar was in de aantallen en woonplaatsen van de bezoekers.
Ook de horeca langs de route was tevreden over de aanloop. Het nieuwe grand café ’t Wapen van Drenthe had op zijn openingsdag meteen topdrukte.

Naast steun van de gemeente Assen, de provincie Drenthe, stichting Stila, het Drents Museum en de Rabobank Assen en Noord-Drenthe ontving Kunst aan de Vaart ook dit jaar via Gilde Bart weer een bijdrage van het Asser Ondernemersfonds.

 

 

Foto’s: Paul Meijer