TT Museum terug bij RTV-Drenthe

Motorliefhebbers kunnen van 11 tot en met 25 juni terecht in het gebouw van RTV Drenthe aan de Beilerstraat voor een pop-up TT Museum. In het eerste weekend bezochten al meer dan 1000 mensen de expositie.

TTmuseum_2022

In afwachting van een definitief en permanent TT Museum in Assen werd in 2018 voor het eerst in de TT-week een pop-up TT Museum ingericht bij RTV Drenthe. Ook dit jaar staat het atrium van RTV Drenthe weer vol met historische racemotoren. Er hangt prachtig beeldmateriaal en er zijn bijzondere attributen te zien; van overwinningsbekers tot motorhelmen en van motorpakken tot afgesleten banden. Verder kunnen de bezoekers genieten van bijzondere opnames uit het beeld- en geluidsarchief van RTV Drenthe.

Bijzonder in deze editie van het pop-up museum is de hommage aan de vorig jaar overleden coureur Boet van Duimen. Samen met Wil Hartog en Jack Middelburg vormde ‘Den Boet’ jarenlang de grote drie van de nationale wegracerij. In samenwerking met de familie Van Dulmen zijn dit jaar in het TT Museum de racemotoren en tal van persoonlijke spullen van ‘Den Boet’ te bewonderen.
Verder brengt het TT Museum een eerbetoon aan de onlangs als motorcoureur gestopte Valentino Rossi en de bijzondere band van deze ‘Nummer 46’ met Assen en de TT. Ook zijn er bijzondere beelden van de beruchte Nachten van Assen van een halve eeuw geleden te zien. In het Praothuus vóór het gebouw aan de Beilerstraat kunnen de bezoekers na het museumbezoek wat drinken en met elkaar herinneringen ophalen.

  • Het TT Museum wordt financieel o.a. gesteund door RTV Drenthe en de gemeente Assen. Het Ondernemersfonds Assen stelde een bedrag van 2500 euro beschikbaar.

(Openingsfoto: Rego Meijer)