Festival Art of Wonder druk bezocht

Het was een weekend met prachtig weer. Dus was het gezellig druk in de Gouverneurstuin tijdens de 2023-editie van het jeugdtheaterfestival Art of Wonder.

art_of_wonder_2023

Zelf noemt organisator Garage TDI het een jeugdtheaterfestival voor alle leeftijden. Het festival met als motto ‘Verbeelding als motor van het leven’ begon traditiegetrouw met een serie professionele theater- en dansvoorstellingen op basisscholen en in het voorgezet onderwijs.
Ook dit jaar waren er in het eerste weekend van juni drie dagen lang enkele tientallen theatervoorstellingen in de Gouverneurstuin en op bijzondere locaties in de stad. Uiteraard waren er ook nu weer theateracts op straat, met als meest opvallende verschijning enorme papegaaien die de stad letterlijk op stelten zetten.

Recensent Peter van Strien stak in het Dagblad van het Noorden van 5 juni zijn waardering voor het festival niet onder stoelen of banken. ’Een wereld van kijkgenot en speelplezier’ noemde hij Art of Wonder in zijn artikel: ‘Geen knollen voor citroenen, maar prima materiaal, goed doordacht en met schwung gepresenteerd. Blije gezichten daarom, overal in de Gouverneurstuin en omstreken. Assen op zijn best. Je zou er bijna willen wonen.’
Peter van Strien noemt Garage TDI ‘de onvolprezen drijvende kracht’ van het festival. Destijds bij het voorzichtige begin gaf de organisatie te kennen dat Art of Wonder moest uitgroeien tot een toonaangevend jeugdtheaterfestival in Nederland. Inmiddels lijkt Garage TDI hiermee hard op weg en brengt Art of Wonder elk jaar weer prachtige voorstellingen van toonaangevende en jonge veelbelovende gezelschappen.

  • Art of Wonder ontvangt inmiddels een meerjarige rijksbijdrage van het Fonds Podiumkunsten. Daarnaast zijn er bijdragen van verschillende instellingen. Een daarvan is het Ondernemersfonds Assen dat Art of Wonder al jaren ondersteunt. Voor deze editie kende OFA het festival een bijdrage van 5000 euro toe.

 

(Foto: Moon Saris)