Succesvol nieuw seizoen Kenniscafé Assen

Na een start in coronatijd is het Kenniscafé in 2023 met een nieuw seizoen begonnen met twee uitverkochte avonden in Grandcafé ‘t Wapen.

kenniscafé_mei23

Het Kenniscafé Assen verzorgt avondvullende programma’s waarin thema’s die breed in de maatschappij leven, door deskundigen worden geanalyseerd. Tijdens de bijeenkomsten kunnen sprekers en publiek met elkaar in gesprek gaan om – zoals de organisatie het zelf omschrijft – ‘tot dieper inzicht en wederzijds begrip te komen’.

Dit jaar organiseert het Kenniscafé Assen vijf avonden waarvan de eerste twee inmiddels hebben plaatsgevonden. De laatste van de twee was op 11 mei en had als thema ‘Zeg het maar! Taal ontleed’. Plaats van handeling was de zaal van Grand café ’t Wapen die met vijftig bezoekers uitverkocht was. Er kwamen thema’s aan de orde als de gevolgen van de komst van ChatGPT en waarom taal eigenlijk voortdurend verandert.

De volgende bijeenkomsten van het Kenniscafé Assen staan gepland op 7 juli, 28 september en 30 november 2023.
Zie voor het programma 2023 de website
www.kenniscaféassen.nl.

  • Kenniscafé Assen heeft voor de organisatie van het seizoen 2023 een bijdrage van € 2000 van het Ondernemersfonds Assen ontvangen.

 

Foto  Tijdens het Kenniscafé van 11 mei was er onder andere een optreden van dichteres Ria Westerhuis, die een aantal van haar gedichten voorlas. Rechts van haar staat presentator Marjolein Lauret. (Foto: Stichting Kenniscafé Assen)