Asser Bluesnacht ouderwets gezellig

Voor de zesendertigste keer volgden honderden bluesliefhebbers dit jaar op de laatste zaterdag van januari de Bluesroute Assen als onderdeel van de Asser Bluesdagen.

bluesnacht-230128-1326

Al om twaalf uur ‘s middags werd er blues gespeeld in een aantal lunchcafés in het centrum van Assen. Later die middag volgden er concerten op ‘instore’-locaties en buiten in de binnenstad. In enkele cafés waren er early blues optredens waarna maar liefst tien restaurants hun gasten een bluesdiner voorschotelden.
Om tien uur ’s avonds startte de échte Bluesnacht met livemuziek in vijftien horecagelegenheden in de binnenstad van Assen. Er was al snel nauwelijks meer een plekje meer te vinden.

De Facebook-pagina van de Asser Bluesdagen vulde zich de volgende ochtend snel met enthousiaste reacties van bezoekers. ‘Het was weer dik voor elkaar!’ ‘Thanks for having me!’ ‘Superevenement, dank jullie wel voor deze mooie Asser Blues Beleving!’ ‘Het was weer ouderwets gezellig!‘

Iemand zette op Facebook: ‘Organisatie, ondernemers en artiesten bedankt, het was helemaal top! De Afterblues slaan we maar even over, vandaag is een hersteldag!’
Voor degenen die het die dag wél redden, trad tijdens de traditionele Afterblues in De Witte Bal de Britse bluesgitarist en zanger Ben Poole op. Het was het laatste van in totaal zo’n veertig concerten tijdens de 37ste Asser Bluesdagen. Op naar de 38ste!

  • Het Ondernemersfonds Assen stelde voor de 2023-editie van de Asser Bluesdagen een bedrag van € 1500 beschikbaar. Andere bijdragen kwamen van de gemeente Assen en de provincie Drenthe. Daarnaast heeft de Stichting Asser Bluesdagen meer dan twintig grotere en kleinere sponsoren.

 

Openingsfoto   Optreden van de Robbert Fossen Band in City Hotel De Jonge (foto: Stichting Asser Bluesdagen/Lammert Aling)