Assen liep weer uit voor het Preuvenement

Als start van het culturele seizoen viert Assen als zes jaar het Preuvenement. Dit jaar waren er net als vorig jaar weer zo'n 25 duizend bezoekers verdeeld over twee dagen.

preuvement18_02

Als start van het culturele seizoen viert Assen als zes jaar het Preuvenement. Dit jaar waren er net als vorig jaar weer zo’n 25 duizend bezoekers verdeeld over twee dagen. Dat er geen record gebroken werd, had alles te maken met het feit dat het weer zaterdag niet helemaal zo stralend was als Assen tijdens haar Preuvement gewend is.

Op de twee podia in de Gouverneurstuin gaven bekende en minder bekende artiesten acte de présence en hoopten dat hun optreden de komende maanden voor het Asser publiek naar meer smaakte. Op het hoofdpodium stonden artiesten als Handsome Poets en Joris Linssen & Caramba. Aan de rand van de vijver kreeg lokaal talent op het kleine podium de kans kreeg om zich aan het Asser publiek  te presenteren.

In de Gouverneurstuin stonden zo’n dertig kraampjes van Asser restaurants om het festivalpubliek een voorproefje van hun kookkunst te gunnen. Op de Brink was net als voorgaande jaren een openluchtbioscoop. Vanwege het grote aantal bezoekers had de organisatie van het Preuvenement dit jaar ook een deel van de Torenlaan voor het evenement ingericht met een cultuurmarkt met allerlei workshops.
Organisator Rosa Veldman vertelde in het Dag blad van het Noorden: ‘Voor cultuurminnende mensen is het natuurlijk sowieso geweldig, maar we trekken een veel breder publiek. Het Preuvement is inmiddels vaste prik aan het begin van het culturele en culinaire seizoen. Daar zijn we heel erg blij mee!’

Nieuw was dit jaar de speciale Ondernemersborrel op zaterdag, georganiseerd door Ondernemend Assen en Sligro. Het bleek een mooie gelegenheid om na de zomervakantie op een informele wijze de zakelijke contacten weer op te pakken.

MKB Retail organiseerde ook dit jaar het Preuvenement met bijdragen van de deelnemers en hoofdsponsor Sligro en subsidies van onder andere van het Asser Ondernemersfonds.

In de eerste vlog van OFA vertelt voorzitter Arie van der Spek over
het Preuvement en de rol van het Ondernemersfonds Assen
voor de ondernemers in Assen.

Bekijk OFA-vlog Preuvenement

 

(Foto’s: Paul Meijer)