Ondanks avond-lockdown toch ijsbaan Koopmansplein

Even leken strengere coronamaatregelen weer roet in het eten te gooien, maar toch konden dit jaar de schaatsen ondergebonden worden op het Koopmansplein.

wintersassen_2121

Vorig jaar december moest Stichting WintersAssen haar activiteiten afgelasten wegens de coronamaatregelen. Dit jaar leek het plotseling ook weer die kant op te gaan. De voorbereidingen waren inmiddels zo ver gevorderd dat de tent er al stond.
De persconferentie van 26 november werd dan ook met de nodige spanning tegemoet gezien. De maatregelen draaiden uit op een avond-lockdown. Na rijp beraad besloot WintersAssen het erop te wagen. Een belangrijk deel van de activiteiten op en rond de ijsbaan op het Koopmansplein zou zich in de ochtend en middag afspelen.

WintersAssen zal het deze editie met flink wat minder inkomsten moeten doen vanwege de beperkte openingstijden. De lockdown zorgde ervoor dat activiteiten als het curlingtoernooi voor bedrijven, die de nodige middelen in het laatje kunnen brengen, moesten worden afgelast.
Het schoolschaatsen ’s morgens kon gewoon doorgaan, net als ’s middags het vrij schaatsen voor jong en oud. Met name het feit dat er in deze ook voor de jeugd zo moeilijke tijd een leuke sportieve activiteit kon worden aangeboden, was een belangrijk argument voor Stichting WintersAssen om dit jaar toch maar door te gaan met de ijsbaan.

Op vrijdag 3 december 2021 konden de eerste schaatsers op het Koopmansplein het ijs op. Tot en met 9 januari kan er geschaatst worden. Na de eerste dagen toonde de Stichting WintersAssen zich tevreden over de belangstelling tot nu toe.

Zie voor meer informatie over programma, toegangstijden en gehanteerde coronamaatregelen de website www.wintersassen.nl.

  • Dit jaar heeft Stichting WintersAssen meer dan veertig sponsoren die met kleine en grote bedragen de activiteiten steunen. Samen met de gemeente Assen is Ondernemersfonds Assen is een van de grotere sponsoren. Dit jaar stelde OFA een bijdrage van € 10.000 beschikbaar.

(Foto: Stichting WintersAssen)