Assen haalt Sinterklaas enthousiast binnen

Samen met een ongelooflijk aantal pieten en andere kleurrijke volgers kwam Sinterklaas op zaterdag 18 november rond het middaguur met zijn stoomboot aan in Assen.

Sint23 Leen Rombouts.

Enkele duizenden jonge en oudere Assenaren stonden langs de Vaart om de goedheilig man en zijn gezelschap toe te juichen.

Lang voor de Sint voet aan wal zette, waren op een groot scherm op de Markt al beelden vanaf de stoomboot te zien. Terwijl de kinderen dansten op de tonen van modern getoonzette sinterklaasklassiekers keken veel ouders af en toe even bezorgd naar de lucht. Het zag er grijs uit en het was winderig, zou het misschien ook nog gaan regenen …
Tot ongeveer het moment waarop burgemeester Marco Oud de Sint en zijn gevolg welkom heette in de stad, bleef het bleef droog in Assen. Na de show op de Markt ging het gezelschap in optocht door een druilerige binnenstad.

Tegen drie uur vertrokken de Sint en zijn pieten traditiegetrouw naar Marsdijk, waar het enthousiaste onthaal zich herhaalde.

  • Ook dit jaar weer werd de intocht georganiseerd door de Stichting Sinterklaasintochten Assen. Het Ondernemersfonds Assen zorgde voor een bijdrage van 4130 euro uit het budget Stadsbreed.

Openingsfoto: Leen Rombouts
Foto hierboven: Stichting Sinterklaasintochten Assen