UHM Techno Festival pakt uit op de Havenkade

Achter de oude graansilo op de Havenkade was op zaterdag 6 juli het UHM Techno Festival dat zich weer in een flinke belangstelling mocht verheugen.

uhmfestival_19

Achter de Ondernemersfabriek in de oude graansilo op de Havenkade was op zaterdag 6 juli het UHM Techno Festival dat zich ook deze keer in een flinke belangstelling mocht verheugen. Bijzonder in deze tweede editie was het experiment om ‘gewone’ popmuziek live te mixen met de techno beats.

Dit jaar verhuisde het UHM festival van het Gouverneurstuin naar de Havenkade. Er waren volgens de organisatie belangrijke voordelen aan de nieuwe locatie verbonden. Op de eerste plaats het feit dat er op de Havenkade geen omwonenden zijn en dat er dus van overlast geen sprake kan zijn. Verder was de nieuwe omgeving interessant omdat het techno-genre ontstaan is in oude fabriekshallen in steden als Berlijn waar de entourage van oude Asser graansilo prima bij aansluit.
Als belangrijke nevendoelstellingen wilde de organisatie proberen de Havenkade als plek voor culturele activiteiten beter op de kaart te zetten en jonge ondernemers een extra kans te geven om zich te profileren.

UHM opende en sloot met shows van mede-festivalorganisator DJ Nathan Ohm. In de line-up stonden onder andere Revil b2b Nendis, Precursor, Yana Paisley en Blanka. Bijzonder waren de optredens van May & June en de band van Roelof Meijeringh en Beau die door Nathan Ohm live geremixed werden.
Jan Stam van Stichting Kunst & Cultuur vertelde erover bij Radio Drenthe het zeer in UHM te prijzen dat de organisatie zo’n uitdaging aandurft: ‘Als het je lukt om dit soort onverwachte samenwerkingen voor elkaar te krijgen, heb je een bijzondere presentatie neergezet.’

UHM in the heart of Assen 2019 kon haar festival organiseren mede dankzij bijdragen van de provincie Drenthe, de gemeente Assen en het Ondernemersfonds.

 foto: Esther van Riezen