Sinterklaasfeest wegens omstandigheden in Gouverneurstuin

Omdat Sinterklaas vanwege de coronabeperkingen niet met zijn stoomboot kon komen, organiseerde Stichting Sinterklaasintocht Assen op 13 november een groot feest voor hem in de Gouverneurstuin.

Sinterklaasfeest 2021

Burgemeester Marco Out heette op het grote podium in de Gouverneurstuin Sinterklaas en zijn veertig pieten welkom in de stad. Er waren twee grote voorstellingen waar beide keren zo’n duizend kinderen en ouders aanwezig waren. Hun gratis kaarten hadden ze bij de VVV opgehaald.
Bij binnenkomst in het park was er voor alle kinderen een zakje pepernoten. Van iedereen ouder dan dertien werd en passant de QR-code gecontroleerd. Na het programma in de Gouverneurstuin gingen Sinterklaas en zijn gevolg naar het derde sinterklaasfeest in Marsdijk. In totaal bijna 150 vrijwilligers waren de hele middag in touw om de alternatieve intocht tot een succes te maken.

Hopelijk kan Sinterklaas volgend jaar weer gewoon via de Vaart de stad binnenkomen en kan Assen met duizenden kinderen langs de kant weer de grootste sinterklaasintocht van het Noorden vieren.

  • Ondernemersfonds Assen stelde voor de 2021-editie van de sinterklaasintocht een bedrag van € 3065 beschikbaar.

 

(Foto: Stichting Sinterklaasintocht Assen)