TT Festival geopend met gezamenlijk concert Mooi Wark en JWF Kapel

Het TT Festival beleefde op woensdagavond 21 juni een spectaculaire opening met een gezamenlijk optreden van de populaire Drentse band Mooi Wark en de JWF Kapel op het hoofdpodium van het festival.

tt2017-04

 

Het TT Festival beleefde op woensdagavond 21 juni een spectaculaire opening met een gezamenlijk optreden van de populaire Drentse band Mooi Wark en de JWF Kapel op het hoofdpodium van het festival. Band en Orkest trokken hun eigen publiek naar het optreden en samen zorgden al die aanwezigen voor een afgeladen vol Koopmansplein.

Het idee om de Drentstalige band Mooi Wark en Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso samen op te laten treden was bij de organisatie van het TT Festival vooral ingegeven door het feit dat Mooi Wark al sinds jaar en dag een groot publiek naar het festival trekt. Voor Assen is de kazerne van groot belang en de JWF Kapel heeft een groot draagvlak bij de Asser bevolking. De verwachting dat dit optreden veel bezoekers uit de regio zou gaan trekken, is dan ook volledig uitgekomen.

De organisatie moest extra middelen zien binnen te halen om het optreden financieel mogelijk te maken. De JWF Kapel leverde zelf een bijdrage door de ‘manuren’ niet in rekening te brengen.
De extra kosten zaten hem onder andere in het feit dat er een extra groot podium gebouwd moest worden waarop behalve de band ook de 50 orkestleden van de JWF een plek moesten vinden, plus de nodige technische voorzieningen op het gebeid van de geluidstechniek en repetitie-uren. Ook moesten er nieuwe arrangementen worden geschreven van de vijf Mooi Wark-nummers die band en orkest samen vertolkten.

De organisatie van het TT Festival is sinds 2016 in handen van de Projectgroep TT Festival waarin horecaondernemers en gemeente samenwerken. De horecaondernemers investeren fors in de programmering, de gemeente in zaken als beveiliging, toiletten, bebording en hekken. Dankzij een subsidie en een garantstelling van het Ondernemersfonds Assen kon er extra geïnvesteerd worden in het openingsfestijn met Mooi Wark en de JWF Kapel.

(Foto: RTV Drenthe)