Sinterklaascadeaus voor Asser kinderen

Vrijwilligers van de Lionsclub in Assen hebben cadeautjes gemaakt voor 550 kinderen uit Asser minimagezinnen.

sinterklaasactie_23_1

Drie dagen lang hebben zo’n veertig vrijwilligers van de Lionsclub Drentsche Aa keihard gewerkt om cadeautjes uit te zoeken en in te pakken voor kinderen uit gezinnen die zelf geen geld hebben om cadeautjes te kopen.
Het was het eerste jaar dat de Lions deze taak op zich hebben genomen. Vele jaren werd de actie georganiseerd door de Sociale Winkel Assen, maar daar lukte het dit jaar niet om de zaak zelf te regelen. Het aantal aanvragen was bijna verdubbeld ten opzichte van de aanvragen vorig jaar.

Dit jaar waren de cadeaus voor de Sinterklaasactie geschonken door Assen bedrijven en instellingen als Univé en Interzorg. Ook veel particulieren kwamen speelgoed brengen. Kinderen brachten het speelgoed, waar ze zelf niet meer mee speelden. Naast speelgoed en spelletjes waren er voor de kinderen pepernoten, chocoladeletters, knutselspullen, boeken en knuffels.

Hans de Willigen van de Lionsclub Drentsche Aa vertelde Robbert Willemsen van de Asser Courant van 5 december dat de klus veel groter bleek dan ze gedacht hadden. Toch zullen ze als vrijwilligers volgend jaar graag weer de schouders onder de Sinterklaasactie zullen zetten, aldus De Willigen: ‘Kijk, je kunt niet álle ellende in deze wereld op je schouders nemen, maar als je de mogelijkheid hebt om je steentje bij te dragen een deel van dat leed te verzachten, moet je het doen!’

  • Het Ondernemersfonds Assen stelt uit het budget Stadsbreed een bedrag van 2500 euro  voor de Sinterklaasactie beschikbaar.

 


Foto’s: Lionsclub Drentsche Aa