Belangstelling Urban Run blijft groeien

Bijna 900 deelnemers stonden op zaterdag 6 juli aan de start bij het Achilles-stadion voor de vijfde Urban Run op het Messchenveld.

Urban Run 2019 - 1

Bijna 900 deelnemers stonden op zaterdag 6 juli aan de start bij het Achilles-stadion voor de vijfde Urban Run op het Messchenveld. Samen met medewerkers van Defensie had de Stichting Urban Run ook deze keer weer gezorgd voor de nodige ontberingen onderweg.

Van start tot finish moesten de deelnemers zich vijf of tien kilometer lang in het zweet lopen. Onderweg zorgden venijnige obstakels ervoor dat er moest worden geklommen, gekropen en gesprongen. Bovendien wist iedere deelnemer zich ervan verzekerd dat hij of zij onderweg een nat pak zou oplopen. Winnaars waren er niet, de Urban Run loop je voor de fun…

Trots wist de organisatie te melden dat deze vijfde editie wéér meer deelnemers telde dan vorig jaar. Destijds in 2015 is de Urban Run begonnen met 300 enthousiastelingen en dit aantal heeft zich inmiddels verdrievoudigd.
In de Asser Courant zei voorzitter Reint Schaafsma van de Stichting Urban Run: ‘Het was weer een gekkenhuis, maar wel een mooi gekkenhuis’.

Net als in de vorige edities hebben medewerkers van Defensie deze run uitgezet en begeleid. Het evenement wordt o.a. mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Ondernemersfonds Assen. Het ministerie van Defensie stelt een deel van haar budget in het fonds beschikbaarvoor het organiseren van deze activiteit.

foto’s: Esther van Riezen